۱۳۸۹ اسفند ۵, پنجشنبه

نسل جديد بسته‌بندي مواد غذايي با نام «كاغذ قاتل»


دانشمندان، آزمايش‌هاي موفقي بر روي كاغذ قاتل در سطح آزمايشگاهي انجام داده‌اند. اين نوع كاغذ به‌عنوان نسل جديد بسته‌بندي مواد غذايي مطرح است كه با از بين بردن باكتري‌هايي كه موجب فاسد شدن مواد غذايي مي‌شوند، عمل مي‌كنند. اين نوع كاغذ حاوي نانوذرات نقره است و اين نانوذرات به‌عنوان معرف‌هاي ضد ميكروبي قدرتمند عمل مي‌كنند.

Aharon Gedanken و همكارانش خاطر نشان كردند كه در سال‌هاي گذشته، ذرات نقره به‌عنوان عامل ميكروب‌كش در كاربردهايي از قبيل سطوح حمام و آشپزخانه، پمادهاي دارويي و حتي در ساختار جوراب‌هاي بي‌بو نيز مورد استفاده قرار گرفته‌است. اخيراً دانشمندان در مورد پوشش‌هاي ميكروب‌كش از نوع نانوذرات نقره و كاربردهاي اين نانوذرات ميکروب‌کش در ساختار پلاستيك‌ها، منسوجات و فلزات بررسي‌هايي را انجام داده‌اند. اين نانوذرات قطري معادل با50000/1(يک پانصد هزارم) قطر موي انسان را دارند. نانوذرات نقره كه اثر ماندگاري طولاني‌تري نسبت به ذرات نقره دارند، مي‌توانند مسئله‌ي مقاومت آنتي‌بيوتيكي را برطرف سازند. مقاومت آنتي‌بيوتيكي به افزايش توانايي ميكروب درمقابله با آنتي‌بيوتيك اطلاق مي‌شود. كاغذ پوشش داده‌شده با نانوذرات نقره مي‌توانند به‌عنوان جايگزين مناسبي به‌جاي روش‌هاي متداول نگهداري مواد غذايي مانند پرتوافشاني، عمليات حرارتي و ذخيره‌سازي در دماهاي پايين، مد نظر قرار گيرد.

دانشمندان، روش اولتراسونيك را به‌عنوان روشي كارامد براي تعبيه‌ي نانوذرات نقره بر روي سطح كاغذ معرفي نموده‌اند. در اين روش از امواج صوت با فركانس بالا استفاده مي‌شود. كاغذ پوشش داده‌شده، كارايي ضد باكتريايي خوبي در مقابل باكتري‌هاي اشريشيا كولي(E. Co LI ) و استافيلوكوك طلايي(S. Aureus) از خود نشان داده‌اند و در عرض سه ساعت تمامي اين باكتري‌ها را از بين مي‌برد. اين باكتري‌ها از جمله باكتري‌هايي هستند كه باعث مسموميت غذايي مي‌شوند.

در مجله‌ي معتبر علمي Langmuir مطالبي در مورد كاغذ قاتل به چاپ رسيده‌است.
http://www.medicalnewstoday.com/articles/214311.php

هیچ نظری موجود نیست: